SELAMAT DATANG! RAJIN-RAJIN LAH FOLLOW YEE.. :) ­ ­

Wednesday, November 23, 2011

Interview...first time dalam hidup aku...

Pagi2 aku ngan keluarga dah bersiap untuk ke Sekolah Berasrama Penuh Intergasi Selandar...aku ade interview kat sane..pertama kali dalam hidup aku...sampai sana dalam jam 8.05 pagi...hujan lak masa tu..kami di arahkn ke dewan..kami diberi taklimat..lepas tu kami di bawa ke bilik yg ditetapkn untuk di interview...cuak gak..
Apabila nama aku dipanggil...hati aku dah berdebar2..alamak ..boleh ke aku jawab nanti..Dalam tu ada dua org lelaki..cikgu sekolah tu agaknye..ayat pertama dia tanya..(in English) apakah sebab kamu memilih sekolah nie..aku senyum je.Memang aku x reti nak jawap dalam bahasa ingeris nie..so die kata x pe..die suruh aku kenalkan diri..nasib baik aku dah ready sikit2..alhamdullilah.lepas tu,aku ditanya tentang gejala sosial masa kini..apakah faktor2nya..aku jawap... kurang perhatian ibu bapa dan pengaruh rakan sebaya...leps tu kami berbual santai je...haha..relek je aku rasa masa tu..dah tak takut lagi dah..
Selesai aje interview..aku terus bgi mesej kat D....., die mendoakn kejayaan ku..sedih..asal die x minta sekolah sma ngan aku.. die nak datang rumah aku esok..biar betol mamat nie..berani sesangat...aku tanye mak aku..mak aku cakap okay..biarlah die datang....boleh caya ke?? tp die nie memang berani..berani sangat2..smpai aku naik takut lak..hehe...
Tapi lagi satu..pasal mesej..spe2 yang sms aku..sory ye..aku x reply..bkn ape..nk jimat kredit..hanya SMS org tertentu je aku jwb sekarg..kdg2 kami terpaksa share top up..n kadang2 die top up aku..jd x adil lah untuk aku melayan sms org lain....
Memang sekrang nie hidup aku tengah bahagia..harap kebahagian aku nie akan berkekalan..
Untuk Muhammad Ammar Hariz..seorang insan yang terbaik yang aku kenal...terima kasih..kerana awak memahami saya..pengorbanan awak begitu berharga untuk saya..terima kasih juga kerana menerima saya sebagai sahabat awak..

No comments:

Post a Comment